B Ø K E R
Ag.VLASIOS

Mitt Hellas
Fragmenter av en gresk virkelighet
186 sider, illustrert med egne tegninger, Frifant Forlag, 2001

I tillegg til den norske utgaven er boken oversatt til gresk og er utgitt på forlaget Armos, 2008

mitt hellas


Les utdrag fra boken

Anmeldelser

Frifant Forlag

Den greske utgaven

  Fra omslaget på boken:

Forfatteren av denne boken kjenner Hellas bedre enn de fleste. Han har bodd på Lesbos og i Litohoro (ved foten av gudenes fjell, Olympos),og har reist på kryss og tvers i landet de siste 20 årene. Helst drar han utenom de mest populære turiststedene; han kjører seg vill i fjellene i Thessalia, tråkker i ruiene der Aristoteles underviste Aleksander den store, og besøkte munkerepublikken Agion Oros, der bare menn har adgang.

I Mitt Hellas skildrer han sine inntrykk og opplevelser - i tekst og illustrasjoner. Samtidig fletter han inn historie og faktaopplysninger fra stedene han tar oss med til. Og på grunn av sin tallrike greske svigerfamilie kommer han grekerne tett inn på livet.

Mitt Hellas kan leses både som en spennende reiseskildring, og ikke minst benyttes som veiviser av de som måtte ønske å følge i forfatterens fotspor.

Boken er utsolgt fra forlaget. Jeg sitter sitter imidlertid med noen ekstra eksemplarer. Den kan derfor kjøpes direkte fra meg. Boken er også tilgjenglig for lån på folkebibliotekene.